Kondomer til Afrika for 91 millioner kroner

Udviklingsminister Ulla Tørnæs fra Venstre oplyser d. 11. Juli at Danmark nu vil bidrage med 91 millioner kroner, til støtte for præventionsarbejdet i Afrika. “Det kan ligefrem være med til at dæmme op for migrantstrømmen” citeres hun for at sige. Det påstår vi herfra kondominfo.dk at det alene må være politisk spinderi.

Ulla Tørnæs og de mange millioner

Danmark vil ifølge vores udviklingsminister fordele de 91 mill. kr., således at 35 millioner går til IPPF der vil bruge pengene til at lave en rådgivende indsats og de resterende 56 millioner kroner gives til UNFPA der bruger pengene til indkøb af kondomer og p-piller. bjerggaard.dk har regnet lidt på det og er kommet frem til at omkring 295 millioner afrikanske kvinder vil kunne få 200 kondomer om året, hvis de købes hos kondomland, men til den beregning vil vi gerne påpege at man kan få endnu flere kondomer, hvis man i stedet køber de billigste kondomer i Danmark, hos hotrubbers.dk. Med de billige kondomer til 75 øre pr. stk., vil man i stedet kunne dække 373,4 millioner afrikanske kvinders behov ind. Og hvis man købte for så mange penge, vil jeg yderligere vædde med at man ville kunne få yderligere rabat. Men fra disse beregninger skal trækkes alle de udgifter UNFPA har til at udføre arbejdet, og så er det ikke sikkert at man kan få lige så mange kondomer for pengene. Men lad os antage at ca. 400 millioner afrikanske kvinders kondom-behov kan blive dækket fornuftigt ind. Da der bor 1,2 milliarder mennesker, og kun ca. halvdelen er kvinder, og der også er nogle af disse der er børn, så passer Ulla Tørnæs’ beløb udmærket til at sikre at ALLE afrikanske kvinder der er seksuelt aktive kan få deres årsbehov for kondomer dækket ind via Danmarks tilskud til kondomer. Passer dette? Næppe. Rent beregningsmæssigt giver det fint mening, men det er helt sikkert at ikke alle afrikanske kvinder vil få den prævention de har behov for. Det er aldrig sket før, og det sker nok heller ikke denne gang. Når det ikke sker, så er det bureaukrati, korruption og det umulige i at nå ud til alle i den store verdensdel Afrika, vi kan takke.

Vil kondomer bremse folkevandringen?

Ulla Tørnæs citeres for at påstå at kondomerne kan hjælpe med at dæmme op for mængden af immigranter. Dette kommenterer Morten Messerschmidt fra DF på, og konstaterer at det nok ikke er tilfældet. Uanset éns politiske ståsted vil de fleste nok komme frem til at uddeling af kondomer, nok ikke vil afhjælpe den aktuelle flygtninge-krise som EU står overfor. Et kondom kan have en stor effekt på befolkningstilvæksten, hvis kondomerne bruges korrekt som prævention, men det vil være en effekt der først ses om minimum 15-20 år, da det ikke er spædbørn der forsøger at migrere væk fra Afrika.

Kondomer til Afrika som politisk spin

Når alt kommer til alt virker Ulla Tørnæs’ argument for hvorfor vi bruger 91 millioner kroner på kondomer til Afrika, som et forsøg på at lave politisk spin, og dermed sikre opbakningen til initiativet, ved at relatere idéen til noget vi alle kan forholde os til, nemlig migranterne. Det er dog virkeligt dårligt lavet spin, da simpel logisk tænkning kan afvise argument som sludder. Ulla Tørnæs bør i stedet bruge reelle argumenter for at sende kondomer til afrika. De bedre argumenter er at der skal undgås AIDS i Afrika, et land hvor kun få mænd kun holder sig til 1 kvinde, samt at sikre familieplanlægning i afrika, der i høj grad kan give bekæmpelse af fattigdom, og give afrikanerne langt bedre liv. Hvis først de får et langt bedre liv, så vil “folkevandringen” mod den rige del af verden ophøre, og afrikanerne vil gå efter deres liv i Afrika istedet for i Europa.

Det ville se noget pænere ud at politikere som Ulla Tørnæs vil bruge argumenter der logisk giver mening, istedet for at forsøge at presse alting ind i en popularitetskonkurrence. Vi herfra vil hvertfald støtte udbredelsen af kondomer, også til Afrika, selvom argumentationen er som den er.