Kun med kondom 2017

Så ruller kampagnen kun med kondom ud igen. Sex og Samfunds årlige kampagne finder i 2017 sted i uge 37 og 38. Der sker en masse aktiviteter, med uddeling af gratis kondomer og isskulptur. Læs mere, for at få et overblik over kampagnen.

Hvem står bag Kun med Kondom?

Kampagnen “Kun med Kondom” er en kampagne der har været ført hvert år siden 2006, af Sex og Samfund og Sundhedsstyrelsen. Sex og samfund blev grundlagt i 1956, som en privat medlemsorganisation (NGO), der oprindelig støttede fri abort, og seksualundervisning i skolen. I dag er disse ting opnået, og sex og samfunds mål er nu at støtte endnu mere åbenhed og de bedste rammer for sikker sex. Deres arbejde i forbindelse med kampagnen “kun med kondom” at udbrede en sund indstilling for de unge, til at bruge kondom, da det er det eneste præventionsmiddel der beskytter imod både uønsket graviditet, og alle kønssygdomme. Sundhedsstyrelsen bruger SexogSamfund til at udføre det konkrete arbejde, men er dem der egentligt står bag kampagnen.

Kun med Kondom kampagnen

I år kommer kampagnen til at fokusere rigtig meget på Klamydia, hvor forekomsten er høj som aldrig før. Desværre er det de unge det gå ud over, hvor 8 ud af 10 der får Klamydia, er mellem 15 og 29 år. Enkelte steder i landet kan man konstatere voldsomme stigninger i antallet af Klamydia-tilfælde, hvor f.eks. Aarhus oplever at mere end 3% af de unge nu har Klamydia, hvor det for et år siden kun var 2%. Forsætter denne stigning, kan der blive tale om en epidemi blandt de unge, og som vi skrev om for et halvt år siden, er det ikke kun Klamydia der er i kraftig stigning.

Hvad sker der i 2017?

I 2017 har omkring 1.200 unge meldt sig frivilligt, og de vil dele gratis kondomer ud, og opfordre de unge til at dyrke sikker sex. Dette vil ske i de større byer, og arrangementerne vil være helt lokale. Derudover vil Sex og samfund forsøge at starte en debat omkring risiko for sexsygdomme, samt om de sociale relationer og –rum.

Af de forskellige lokale arrangementer, kan nævnes at man i Aalborg opsatte en isskulptur af en kæmpe penis, for at sætte fokus på problemet. På Holstebro bibliotek er der forskellige events, som Sex-lykkehjulet og Kondom-battle. De fleste kommuner støtter op om det, ved at have fokus i ungdomsuddannelser og hvor kommunen sørger for at der uddeles gratis kondomer osv. ved at støtte SSP-konsulenterne i området. F.eks. Sønderborg kommuneViborg kommune og Ærø kommune bruger denne tilgang. Du kan iøvrigt se en opgørelse over hvor mange der får konstateret Klamydia i de Nordjyske kommuner her.

På Youtube er også lagt en række videoer opder støtter budskabet:

Kun med Kondom 2017 – Pige, og Kun med Kondom 2017 VR – Pige

Hos Kondominfo støtter vi op om kampagnen

Kondominfo.dk støtter op om “kun med kondom”-kampagnen, og prøver at sætte fokus på problemer, ved netop at skrive om det, både her på vores side, men også andre steder på nettet. Selv når kampagnen slutter om 14 dage, vil vi stadig følge op på emnerne, og opfordre de unge til at bruge kondom hele året, og ikke kun i Sex og Samfunds kampagne-periode.